Sparta!

Afgelopen zaterdag kon ik voor het eerst dit seizoen met mijn jaarkaart naar een thuiswedstrijd van FC Twente. De vorige vier keren was het er vanwege andere verplichtingen van sportieve aard niet van gekomen, maar tegen Feyenoord was ik weer eens van de partij. En, om maar meteen to the point te komen: het is me prima bevallen. Ik heb een mooie avond gehad. Volgens de voorbeschouwing in De Volkskrant had FC Twente het vertrek van Bakircioglu, Bakkal en Aissati met de komst van Denneboom, Hersi en Huysegems nog maar gedeeltelijk opvangen. Dat kan zijn, maar zolang de ploeg kan blijven steunen op de creatieve invallen van Engelaar, de geweldige doelpunten van N’Kufo en de voorbeeldige inzet van Robbie Wielaert hoeft trainer Fred Rutten zich nog geen ernstige zorgen te maken. Enige minpunt wat mij betreft: de traptechniek van Sander Boschker. Dat kan echt niet meer.

Wat echt wel kan, is de sfeer in het Arke Stadion. Als ik opnieuw De Volkskrant mag citeren ging het zaterdag zelfs om een “fantastische ambiance” en dat zal zowaar deze cynische columnist niet bestrijden, al blijft de woordkeus van Vak P me soms verbazen. Oké, wanneer de gemeente zelf kennelijk vindt dat een vuurwerkshow wel weer kan, dan valt een tekst als “Welkom in de hel van Enschede” ook te billijken. Maar wat ik dus echt niet snap, is dat de supporters van de tegenstanders altijd “homo’s” moeten heten. Dat slaat toch helemaal nergens op? Nee, dan vond ik het heel wat origineler, en meer gevoel voor humor ook, dat ze begonnen te zingen van “Sparta is de club van Rotterdam”. Dat is pas afzeiken. Maar hoe moet dat nou als ze van die homo’s van Ajax winnen?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.