Arjen Tobben

Laat ik nou altijd gedacht hebben dat hij al die blessures zelf veroorzaakte door telkens te gaan liggen, maar nee: Arjen Robben loopt verkeerd. Een half jaar geleden verhuisde hij voor 36 miljoen euro van Chelsea naar Real Madrid, waarvoor hij gedurende dit seizoen tot welgeteld 716 minuten zuivere speeltijd kwam. Exclusief zijn geschatte jaarsalaris van ruim 5 miljoen euro kost hij zijn nieuwe club dus ruim 50.000 euro per minuut. En dat heeft kennelijk allemaal te maken met zijn foute manier van lopen. “Hij duwt de punt van zijn voet niet goed in de grond en zijn heup blijft te ver naar achteren hangen. Daardoor komt er te veel spanning op de spieren achter in zijn bovenbeen”, aldus de clubarts van Real Madrid. Een kwestie van niet goed afzetten, kortom, en hoewel er van verschillende kanten al forse kritiek is geuit op die visie, denk ik bij het woord “afzetten” toch meer aan de zaakwaarnemer van Arjen Robben.

Trouwens, hoe zou het toch zijn met die andere Nederlandse vleugelspeler, van wie iedereen de mond vol had? Jawel, ik bedoel Robin van Persie, ook al zo’n medisch mirakel. Als ik het allemaal goed heb gevolgd, dan is het een wonder dat die jongen überhaupt nog lopen kan, zoveel blessures heeft hij al gehad in zijn toch nog niet echt heel erg lange carrière. Terwijl zijn club hem toch wel nodig heeft, getuige de kansloze nederlaag van Arsenal, zaterdag in de FA Cup tegen Manchester United. Hoewel: de ploeg van Arsène Wenger mocht dan slecht en ongeïnspireerd spelen, wat de mannen van Alex Ferguson lieten zien was van Braziliaans niveau, nota bene zonder Ronaldo, Giggs, Scholes en Tevez, maar met jonkies als Nani en Anderson, twee tovenaars in de hors categorie. En, aldus de commentator van Match of the Day: “Wayne Rooney is giving a masterclass!” Ik heb het op deze plek al eens eerder geschreven: we gaan die jongen nog missen, deze zomer op het EK, waar Oranje gaat tobben met Robben.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.