Vrije val

Natuurlijk gunde ik het Ernie Brandts wel. Je zult maar goed bezig zijn met je ploeg door eindelijk de middelmaat te ontstijgen en de subtop te benaderen. Word je door je eigen bestuur ongenadig te kakken gezet met een openlijke motie van wantrouwen, want NAC gaat op zoek naar een trainer die (ik citeer nu even het persbericht:) “zelfbewust, saamhorig, tegendraads en Bourgondisch is”. Dat is toch een klap in het gezicht van elke zichzelf serieus nemende professional? Zo van: “We spelen vandaag zonder keeper (heel zelfbewust) dat is goed voor de teambuilding (fijn saamhorig) bovendien verwacht de tegenstander dat natuurlijk nooit (nogal tegendraads) en daarna gaan we met z’n allen de kroeg in (gezellig Bourgondisch)”. Zouden ze in Breda misschien iets te vroeg en veel te heftig aan het carnaval begonnen zijn? Nee, aan de ene kant gunde ik het Ernie Brandts wel.

Aan de andere kant moeten we tot ons leedwezen constateren, dat FC Twente met de derde nederlaag op rij bezig is aan een vrije val, die het hele seizoen in twee weken danig verpest. Natuurlijk was het optreden van de scheidsrechter, in dit geval de heer B. (Blinde) Vink, ook deze keer weer hopeloos slecht en opnieuw zeer beslissend in het nadeel, maar het verlies van negen punten in drie wedstrijden moet toch op z’n minst de wenkbrauwen doen fronsen. Zo niet bij Fred Rutten, dan toch zeker bij de lakeien in de hofhouding van Koning Joop de Eerste, als die tenminste weer terug is op aarde na zijn uitstapje in de hemelse sferen van Voetbal International. Daarin droomde hij hardop van een stadion met “Gaudi-contouren”. Ja ja, grote Joop kent zijn klassieken. Hij vergeleek zijn speeltje niet voor niets al eens met FC Barcelona (“más que un club”). Je moet maar durven, zoveel visie en ambitie. Maar intussen vraagt de architectonisch wat minder onderlegde supporter zich misschien toch iets heel anders af: Gaudi? Wat moeten we nou met de vierde spits van Barcelona?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.