Brand

Boven het Binnenhof waart de geest van Geert als een tikkende tijdbom waarvan niemand de code kent. Onze minister-president probeert het brandje te blussen, maar gooit intussen alleen maar meer olie op het vuur, terwijl de baas van de ondernemers uitsluitend kijkt naar de commerciële belangen van zijn club in het buitenland. Afghaanse moslims kunnen het niet afwachten en hebben alvast Nederlandse vlaggen vertrapt. Ze weten bij Allah niet waar Nederland ligt of ze denken dat het de hoofdstad van Kopenhagen is. En intussen begin ik me zo langzamerhand steeds sterker af te vragen waarom we de levens van onze militairen op het spel zetten ter verdediging van selectief gekwetste moslims die bij Allah niet weten waar Nederland ligt of denken dat het de hoofdstad van Kopenhagen is.

Gaat het bij Geert om een film, waarvan niemand het begin laat staan de afloop kent, bij Ajax is de film al afgelopen voordat die goed en wel begonnen was. En van een happy end kunnen we ook al niet spreken, want Johan Cruyff heeft zijn opdracht terug gegeven en alle media storten zich op het nieuws alsof het om de mislukte formatie in België gaat. Terwijl we hier toch echt gewoon te maken hebben met de particuliere nukken van een pathologische fantast, die geen twee zinnen achter elkaar in begrijpelijk Nederlands kan praten, quasi achteloos de ene zelfbedachte voetbalwijsheid op de andere stapelt en grossiert in fabelachtige one-liners zoals daar zijn “Je hebt maar één bal” alsmede “Voordat ik een fout maak maak ik ‘m niet”. Vooral die laatste uitspraak heeft hem de das omgedaan, want het heeft er alle schijn van dat hij vóór de rentree bij zijn oude club beter eerst even naar zichzelf had kunnen luisteren. Maar daar hoor je die selectief gekwetste Afghaanse moslims dus niet over.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.