Trots?

Rita Verdonk wil dat we weer trots zijn op Nederland, waarvan zij op haar beurt dan wel minister-president wil worden. Met welk programma? Dat mogen we zelf bepalen op het internet. En dus slibde haar website binnen de kortste keren vol met de grootst mogelijke bagger uit de onwelriekende onderbuik van het deel der natie, dat zich dankzij Standpunt-nl kennelijk een mening denkt te kunnen vormen. Zodra de stem des volks zich gaat verheffen, gaat het niveau vanzelf over in een neerwaartse spiraal van hopeloze eigendunk en etterende xenofobie. Pleur alle moslims het land uit en de files zijn opgelost. Sloop alle moskeeën en we kunnen meer huizen bouwen. Intussen laat mevrouw Verdonk zich schaamteloos fêteren door dezelfde vastgoedjongens, die ook de ondergang van de LPF op hun geweten hebben, dus wat dat betreft is er nog hoop. Hetgeen natuurlijk niet wegneemt dat de tien miljoen, die ze denkt nodig te hebben om haar politieke beweging vooruit te helpen, voor die boys een schijntje is, gelet op de obscene bedragen die er in dat dubieuze wereldje aan foute transacties en schimmige provisies probleemloos doorheen gejast worden.

Hoewel: tien miljoen? Tiger Woods verdient dat bij wijze van spreken per hole, die hij aflegt – en dat zijn er nogal wat. Dit weekend zou hij opnieuw zijn slag slaan op de Masters in Augusta, de eerste major van het nieuwe seizoen. Hij was de absolute favoriet voor het felbegeerde groene jasje en de cheque van 1,35 miljoen dollar, maar de Zuid-Afrikaan Trevor Immelman was hem te slim af en produceerde onder grote druk een ronde van 75 tegen de gedoodverfde nummer een, die briljante slagen afwisselde met matig putten. Wat deze tweede plaats hem opleverde weet ik eerlijk gezegd niet, maar het zal ongetwijfeld een charmant bedrag geweest zijn. En zo rukt Woods op richting de een miljard, die hij naar verwacht binnen twee jaar bij elkaar geslagen zal hebben. Los van al het prijzengeld verdient hij ook nog eens vele extra miljoenen door lucratieve reclamecontracten met Gillette en Gatorade. Kijk, dat zijn bedragen, die gaan ergens over. En dan toch verliezen, ook al sta je nog zo hoog in de peilingen. Waarmee het bewijs is geleverd dat met geld niet alles te koop is. Er is dus nog hoop voor het weldenkende Nederland, waar ik maar wat graag trots op wil zijn.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.