De Beugel Bunker

“Ik en Orlando.” Hij zei het echt, onze brave Sander Boschker, in een reactie voor de camera van de NOS na de verkiezing van hem en Engelaar voor de voorlopige EK-selectie van Oranje. “Ik en Orlando.” Het deed qua parmantigheid nog het meest denken aan “Ik en de kunnegin” van Wim Sonneveld in zijn onvergetelijke conference als de door en door bekakte opperstalmeester van Hare Majesteit. Sander Boschker als Soldaat van Oranje: het zij hem van harte gegund, maar erg lang zal het vrees ik niet duren. Toch past het wel bij de status, die FC Twente zich gaandeweg dit seizoen heeft weten te verwerven. De club telt mee in de top van Nederland en dat hebben ze in Zeist ook door. Al vraag ik me wel af wat Robbie Wielaert niet heeft wat de bondscoaches kennelijk wel in Melchiot, Matthijsen, Ooijer, Bouma en De Cler zien.

En dan moet ik natuurlijk ook nog een mening hebben over de nieuwe naam van het stadion. Welnu, mijn oordeel kent u: welk merk ze er ook aan hangen, en hoe ze dat ook proberen op te pimpen, voor mij is en blijft het k met peren. Een betaald voetbal-organisatie met een beetje gevoel voor fatsoen, cultuur en traditie zou niet mogen kiezen voor een sponsor, die zijn naam voor een hoop geld en een bepaalde periode aan het visitekaartje van de club verbindt. De Grolsch Veste: leuk bedacht hoor, en zo spannend ook. Als ze me verteld hadden dat het de nieuwste attractie van De Waarbeek zou zijn, dan had ik het ook goed gerekend, en dat bedoel ik niet beledigend voor De Waarbeek. Verzin dan het Bier Bastion, of beter nog: de Beugel Bunker, dan praat je tenminste in de taal van je doelgroep. Maar ja, dat was natuurlijk weer veel te ordinair voor Ridder Joop de Allermachtigste en Graaf Jan van Halst tot Twekkelo in hun onneembare Grolsch Veste.

Gaap.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.