Kabouter Plop

Natuurlijk gunde ik Joop Munsterman zijn feestje van de Champions League. De man heeft er per slot van rekening meer dan voldoende tijd en energie in zitten. Of dat altijd ook mijn manier is, doet nu even niet ter zake. En dat de supporters uit hun dak gingen, was ook al volkomen terecht. Hun club heeft immers een fantastisch seizoen achter de rug, waarin bijvoorbeeld viermaal tegen Ajax gespeeld is zonder ook maar één keer te verliezen. Maar wat me daar op die Oude Markt misschien nog wel het meeste opviel, was het onbenullig hoge Grolsch-gehalte. De meeste spelers kwamen het podium op met de nieuwe groene beugel in de hand – en zo te zien en te horen ook al een stuk of wat achter de kiezen. Zoveel gratis reclame zal de brouwer niet vaak gehad hebben. Dus kon er de volgende maandagochtend wel weer een advertentie af: “Europees voetbal! Daar ploppen we op.” Geen tekst waarmee je de Champions League wint, maar wel passend bij de Kabouter Plop-cultuur in de Grolsch Veste. En oh ja, nu we allemaal weer nuchter zijn, nog een tip voor Munsterman inzake de nieuwe trainer: neem Michael Laudrup van Getafe.

Intussen valt er bij Heracles in Almelo niet zo heel veel te vieren, behalve dat Heerkes en (vooral) Krüzen op de bank blijven zitten. Maar dat weegt qua goodwill en sympathie niet op tegen de schandalige manier, waarop men aanvoerder Rob Maas op de keien heeft geschopt – een andere omschrijving kan ik er niet voor verzinnen. Volgens voorzitter Jan Smit is het allemaal “zeer correct” verlopen. Juridisch-technisch zal het allemaal wel, maar zo ga je niet met een speler van een dergelijke statuur om. Die verdient in elk geval een fatsoenlijk afscheid van de supporters, met een mooie ereronde door het Polman Stadion. Nu ken ik Smit als een joviale man en een bijzondere gastheer, dus kunnen we het volgende afspreken: Rob Maas wordt voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen uitgebreid gehuldigd, zodat het Almelose publiek hem nog een keer kan bedanken voor drie jaar trouwe dienst en passie in de strijd. En dan liever geen toespraak van de voorzitter, want dat zou toch alleen maar ongeloofwaardig zijn. Hebben we een deal? Daar ploppen we op.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.