Nouvelle Cuisine?

Dus u dacht nog steeds dat hockey als van ouds die sport is waar men na de wedstrijd tot ’s avonds laat ongewassen rondloopt, Heren Bier wekelijks een poging doet om het wereldrecord kratjesstapelen te verbeteren en de vrouw van de voorzitter de tosti’s smeert, met een droge herrie binnen handbereik? Dat beeld klopt en dat moet vooral ook zo blijven. Maar daarnaast is hockey óók een sport die zichzelf razendsnel aan het ontwikkelen is en daarbij in de spelregels het experiment niet schuwt. Geen buitenspel meer, vliegende wissels en diverse tijdstraffen hebben de sport vooral qua kijkspel veel goed gedaan. Maar helaas zijn er ook vervelende randverschijnselen, die het hockey in een kwaad daglicht stellen en zelfs ongeloofwaardig dreigen te maken. Men neme het volgende voorbeeld van een smakeloos recept à la Nouvelle Cuisine.

Moet u zich eens voorstellen: FC Zwolle komt voor de beslissende wedstrijden in de play offs ineens op de proppen met Ruud van Nistelrooij, die bij Real Madrid toch klaar is en wel in is voor een stuntje. Het zou niet kunnen en het zou niet mogen, helemaal mee eens. Maar het kan en het mag wel bij hockey. Eersteklasser Arnhem stond voor de winterstop hopeloos onderaan en versterkte zich toen met vier ex-internationals. Dat ging natuurlijk niet voor niets en het schijnt dat een lokale keukenboer er bovendien ook nog eens vier nieuwe keukens voor over had. In het circuit ging zelfs de fraaie roddel, dat Arnhem en de keukenboer een speciale aanbieding in petto hadden voor het clubhuis van de Groninger Studs, tegenstander in de laatste wedstrijd en toch al kampioen. Roddel of niet, de Arnhemmers kwamen één doelpunt te kort om degradatie te voorkomen (4-3 verloren) en heel hockeyend Nederland bescheurt zich nu om deze grandioos mislukte vorm van schaamteloze competitievervalsing.

KNHB, grijp in! Verbied nieuwe keukens.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.