EK Toto (1)

Hepie en Hepie die na een korte come-back alweer uit elkaar gaan? Lekker belangrijk. Embryo-cowboy Rouvoet die met “Excellentie” wenst te worden aangesproken? Duuuuh! Een imam met gevoel voor humor? Het zal wel. Nee, er zijn dezer dagen maar twee dingen belangrijker en dat zijn de EK. Het Brulshirt van de Blokker, de Aufwiederschnitzel van de Mora en de Welpies van de Albert Heijn: Nederland is er klaar voor, gansch de natie is in staat van Oranje en dat we toffe jongens zijn dat zullen we weten. Traditiegetrouw wordt er bij ons op het plein ook deze keer weer een EK-pool georganiseerd en natuurlijk is deze jongen hierbij van de partij. Twee jaar geleden werd ik nog nummer twee (er wordt weer voorzichtig gegroet naar de winnaar) en dit jaar moet het dan maar eens gaan gebeuren. Hierbij mijn voorspellingen voor de eerste acht wedstrijden:

Zwitserland-Tsjechië 0-0 Portugal-Turkije 3-0 Oostenrijk-Kroatië 1-3 Duitsland-Polen 4-1 Roemenië-Frankrijk 2-2 Nederland-Italië 1-2 Spanje-Rusland 2-1 Griekenland-Zweden 1-2

En wel hierom: Zwitserland en Turkije spelen een draak van een wedstrijd, Ronaldo, Nani en Deco blazen de Turken van de grasmat, Kroatië wordt de sensatie van dit toernooi, Duitsland scoort in de laatste drie minuten drie keer, Frankrijk heeft het nog niet helemaal, Matthijsen is geen partij voor Toni en verliest zijn basisplaats van Boulahrouz, Hiddinks geluk laat hem eindelijk een keer in de steek en Rehhagels kunstje is nu toch echt uitgewerkt. Volgende week de cijfers voor 11, 12, 13 en 14 juni.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.