EK Toto (2)

Je ken dus wel van ze winnen, en hoe! Gelet op mijn voorspelling (2-1 voor Italië) had ik er weinig hoop op, maar op deze manier krijg ik graag ongelijk. EK-verrader: Almeloër Tom Egbers over het spel van Orlando Engelaar: “Maar dat is een speler van FC Twente!” EK-quote: Orlando Engelaar van FC Twente over zijn EK-debuut: “Vrees heb ik so wie so nooit.” EK-talkshow: Waldis EM Club (ARD). EK-glijmiddel: Jack van Gelder (NOS). EK-elftal: Van der Sar; Boulahrouz, Pepe, Thuram, Van Bronckhorst; Ribéry, Deco, Chivu; Ronaldo, Podolski, Van der Vaart. EK-coach: Van Basten.

En dan nu de cijfers voor 11, 12, 13 en 14 juni:

Tsjechië-Portugal 1-2 Zwitserland-Turkije 1-0 Kroatië-Duitsland 1-1 Oostenrijk-Polen 0-0 Italië-Roemenië 2-1 Nederland-Frankrijk 3-2 Zweden-Spanje 1-2 Griekenland-Rusland 1-2

En wel hierom: Portugal maakt het professioneel af, Zwitserland is de minst slechte, Duitsland en Kroatië plaatsen zich met een herenakkoord voor de volgende ronde, Oostenrijk en Polen doen dat gelukkig niet, Italië pakt de laatste kans, Nederland dendert door, Spanje wint zonder te overtuigen en Rusland gaat het dus misschien toch nog redden (Guus Geluk).


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.