EK Toto 4

Ja hoor eens: kan ik het helpen dat die k-Portugezen hun B-elftal inzetten tegen dat nietige Zwitserland? En het is toch niet te geloven dat die Tsjechische badmuts de bal laat glippen zodat de Turken terug in de wedstrijd kunnen komen? Daarentegen zat ik qua overwinningen wel goed bij Polen-Kroatië, Oostenrijk-Duitsland en Frankrijk-Italië en met Nederland-Roemenië en Griekenland-Spanje haalde ik getalsmatig zelfs een 100% score (“een Sneydertje” heet dat bij ons thuis).

EK-lesje voor Geert Wilders: Boulahrouz en Afellay in Oranje. EK-charisma van een koelkast: de Duitse bondscoach Joachim Löw. EK-kan echt niet meer: Bruckner, Beenhakker, Rehhagel. EK-om je rot voor te schamen: Nederlandse supporters die verkleed als oranje condoom elke passerende vrouw toezingen met “Daar moet een piemel in!”

EK-volkslied: Rusland.

En dan nu de cijfers voor 19, 20, 21 en 22 juni:

Portugal-Duitsland 3-0 Kroatië-Turkije 2-0 Nederland-Rusland 3-1 Spanje-Italië 1-2

EK-elftal: Buffon; Puyol, Zambrotta, Heitinga, Grosso; Pirlo, Sneyder, Modric; Van Persie, Arsjavin, Villa.

19 juni 2008.

()


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.