EK Toto (5)

Vermoeidheid. Verdomd als het niet waar is, ik hoorde zaterdagavond in de nabeschouwing iemand de term “vermoeidheid” in de mond nemen. Ik zal het nog maar een keer zeggen, op het gevaar af mezelf te herhalen: onze hockeyers spelen tijdens de Champions Trophy op Rotterdam zes wedstrijden in acht dagen, en kijk ook eens naar het tempo van dat spelletje. De voetballers hadden een week rust achter de kiezen voordat ze door Rusland in slaap werden gesust om pas weer wakker te worden toen het te laat was. En dan nu de cijfers voor 25 en 26 juni, voor wat ze nog waard zijn na mijn vier (!) foute voorspellingen van vorige week:

Duitsland-Turkije 2-2, Turkije wint na strafschoppen.

Rusland-Spanje 3-1, Rusland wordt Europees kampioen.

EK-waanzin: Real Madrid biedt 100 miljoen voor Ronaldo. EK-loser: Ronaldo. EK-eikel: Ballack. EK-Duitsers: Turkije. EK-als je haar maar goed zit: Camoranesi. EK-mwah: juichen met rouwbanden. EK-nu toch echt definitief door de mand gevallen: Heitinga. EK-pech voor Rusland: Kolodin en Torbinski zijn er niet bij tegen Spanje. EK-niet meer doen: Hiddink die als een beschonken trekpaard enthousiast juichend het veld ophupst. EK-opgeruimd staat netjes: Scolari. EK-elftal: Casillas; Ramos, Puyol, Kolodin, Chiellini; Modric, De Jong, Schweinsteiger; Arsjavin, Paviljoetsjenko, Torbinski.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.