Bye Bye Beugel Bunker

Natuurlijk, in het oude Diekman heb ik ook heel wat unieke momenten meegemaakt. Die legendarische Europa Cup-wedstrijden, onder andere tegen Juventus. De 5-1 tegen het Ajax van trainer Michels, Cruyff, Keizer en Neeskens (drie keer Dick van Dijk). De 2-1 tegen het Ajax van trainer Cruyff, Van Basten, Rijkaard, Wouters, Winters, Van ’t Schip, Silooy en Bergkamp (twee keer Eric Groeleken). Maar mijn mooiste herinneringen aan FC Twente dateren toch wel van de laatste tien jaar in het stadion, dat natuurlijk uitsluitend naar Epi Drost vernoemd had mogen worden. Meteen al de eerste wedstrijd was het raak, met die 3-0 tegen PSV. Later liet Dick Jol net zo lang doorspelen tot Feyenoord gelijk maakte. En wie zal ooit die krankzinnige slotfase vergeten toen FC Utrecht er in de laatste vijf minuten drie om de oren kreeg en via 1-2 met 4-2 verloor?

Over een paar weken begint het nieuwe seizoen in het uitgebreide stadion waarvan ik de naam niet uit de bek kan krijgen. En die slechte nasmaak geldt wat mij betreft helaas ook voor het beleid van de club in de verdeling van de nieuwe plekken. Ik zat al die jaren pal vooraan, tegen de middellijn aan geplakt. Geweldige plaats en als ik zelf een keer niet kon dan was er altijd wel iemand anders van de partij. Totdat iemand van de FC Munsterman Forever bedacht dat wij daar niet meer hoorden. Opzouten, wegwezen, plaats maken. Moven! Geen schim van keus, geen schijn van kans. De netwerkcowboys van de TOS nemen onze plekken over en ik haak af. Een gedwongen verhuizing naar een verplichte plek ergens bovenin de tweede ring is met mijn hoogtevrees geen serieuze optie.

Mijn kaart heb ik intussen verkocht aan iemand die daar geen last van heeft en die ik er dus een groot plezier mee doe. Graag gedaan, maar ik heb namens alle gewone supporters nog wel een vraag aan degene die straks op mijn plek gaat zitten (vak 114, rij 2, stoel 16) omdat hij van zijn baas naar het voetbal moet: blijft u gewoon zitten tot het afgelopen is en gaat u niet vijf minuten voor rust weg om eerder bij het bier te zijn? En denk erom: voor de tweede helft ook weer netjes op tijd terug zijn, hoor, want u bent bij een partijtje voetballen. Dat potje netwerken doet u maar na de wedstrijd, in de baas zijn tijd.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.