Nummer 1965

Hé wat leuk, een bericht van FC Twente in mijn mailbox. Het ging over een enquête waaraan ik onlangs had deelgenomen. De club wilde me daarvoor langs deze weg bedanken en tevens van de gelegenheid gebruik maken om enkele resultaten te melden. De response was “ver boven de verwachting:”: ruim een derde had de vragenlijst “uiteindelijk” volledig ingevuld. Ik zou daaruit vooral de toch wat tegenvallende conclusie trekken dat bijna twee derde die moeite uiteindelijk dus kennelijk niet volledig genomen had, maar bij FC Twente zien ze het optimistischer. Waarschijnlijk ook omdat uit het onderzoek bleek, dat de betrokkenheid en de verbondenheid “zeer hoog” zijn, zowel sportief als organisatorisch. Bovendien zijn de supporters ook nog eens bereid om de knip te trekken, waarbij aandelen, obligaties en vrije giften “de meest populaire vormen” van investeringsmogelijkheden zijn. Verder vindt men de volgende zaken belangrijk: de sportieve prestaties, de verdere uitbreiding van het stadion, het behouden van de clubidentiteit en het betrokken blijven bij de verdere ontwikkelingen.

Of dit een beetje overeenkomt met wat ik ingevuld had? Wat die sportieve prestaties betreft: zeer, maar voor de rest kan ik me nog herinneren dat ik bij “opmerkingen” de suggestie heb gedaan dat een enquête onder supporters van een voetbalclub misschien wat meer over de beleving van voetbal en wat minder over de mogelijkheden tot investeren zou kunnen gaan. Misschien dat dan meer dan ruim een derde de vragenlijst uiteindelijk volledig had ingevuld. Maar goed, FC Twente neemt de uitkomsten zeer serieus en zal deze verwerken in het beleid omtrent de uitbreiding van het stadion. Er staat ons dus nog het nodige te wachten qua betrokkenheid en verbondenheid. Onder de respondenten is intussen een VIP-arrangement verloot en nummer 1965 die de vragenlijst uiteindelijk volledig had ingevuld is de gelukkige geworden. Ik zal wel weer nummer 1954 of 1956 zijn geweest, dat zul je altijd zien, ik win ook nooit wat, maar dat neemt niet weg dat ik toch zeker één vraag heb gemist: bent u ook maar enigszins te spreken over de nieuwe naam van het stadion?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.