Dear mister Wenger

Goes it again a bit? U zult wel very shocked zijn, toen u vrijdagmiddag hoorde tegen wie uw club het in de voorronde van de Champions League moet opnemen. Yes well, FC Twente! My God! Mon Dieu! Shit! Merde! De nummer twee van het land dat Italië, Frankrijk en Roemenië kansloos versloeg op het EK, waarvoor – ik weet dat the truth hurts, maar zij moet gezegd worden – het Engeland van uw Arsenal zich niet eens wist te plaatsen. De bondscoach die daarvoor deels verantwoordelijk was, uw collega Steve McClaren, krijgt nu de unieke kans om bij deze runner up in één van ‘s lands mooiste regio’s zijn CV een nieuwe impuls te geven, daartoe uitgenodigd door een energieke voorzitter wiens ambities even hoog zijn als de Tower in Londen, you know well.

Cher Arsène, you must but think: UEFA Cup is ook mooi. Hoewel, u heeft may be één voordeel: de eerste wedstrijd wordt niet gespeeld in de Grolsch Fortress, een onneembaar bolwerk waar het de tegenstanders in de catacomben already thin through the pants walks bij het moeten aanhoren van het massaal gezongen “Welkom in de hel van Enskedeee”, gevolgd door het indrukwekkende “You’ll never walk alone”. U speelt in de Gelre Dome, een sfeerloze ballenbak op een desolate lokatie, in Arnhem of all places. Dat is waarschijnlijk uw geluk, want er zal weliswaar gezongen worden, maar met dank aan de lousy akoestiek zullen de woorden onverstaanbaar wegwaaien, of nog erger: rochelend weerkaatsen tegen het plafond, want believe it or not, maar hier in Nederland spelen we soms in een fucking stadion waar the roof close can.

Tot slot nog een vriendelijk but dringend verzoek: come please met uw B-team.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.