Dik verdiend

Ik ben het wel vaker met hem eens, maar Leon ten Voorde kreeg van mij helemáál gelijk met zijn analyse in de Twentsche Courant Tubantia van afgelopen zaterdag. Het ging over de schorsing voor Slobodan Rajkovic, die van de FIFA een jaar moet toekijken omdat hij op de Olympische Spelen een scheidsrechter zou hebben bespuugd. Volgens Ten Voorde moet FC Twente zich vooral niet mengen in het koor van klagers (Servië, Chelsea) die tegen de straf in beroep zijn gegaan. Als Rajkovic namelijk gedaan heeft waarvan de FIFA hem beschuldigt, en hij heeft inderdaad de schijn nogal tegen, dan heeft hij dat jaar dik verdiend. En van zo’n speler zou een voorbeeldclub als FC Twente zich eigenlijk moeten distantiëren.

Ik vond Francesco Totti een fantastische voetballer, totdat hij op het EK van 2004 de Deen Christian Poulsen een verse fluim verkocht. Hij zal daarvoor ongetwijfeld een flinke schorsing aan zijn broek hebben gehad, want daar zijn ze bij de FIFA niet kinderachtig in. U herinnert zich waarschijnlijk nog wel de boete van 17 miljoen euro, die de Roemeen Adrian Mutu kreeg opgelegd omdat hij betrapt was op het gebruik van cocaïne en daardoor contractbreuk met Chelsea (hé, alweer Chelsea, zou dat toeval zijn?) had gepleegd. Aan de ene kant helemaal goed, aan de andere kant kun je je afvragen of het verhoudingsgewijs allemaal wel past. Rachid Bouaouzon schopte in 2005 zijn collega Niels Kokmeijer met een doodschop invalide. Hij kreeg een half jaar voorwaardelijk, maar zijn slachtoffer had levenslang. Mee eens, Leon?

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.