Scheids!

Scheidsrechter Dick Jol liet ooit bij Twente-Feyenoord net zo lang doorspelen totdat de Rotterdammers de gelijkmaker scoorden. De wedstrijd was vanwege spreekkoren onderbroken geweest en de extra tijd was een volstrekte tombola. Sindsdien heeft Jol nooit meer in Enschede gefloten en dat was geen toeval, maar enige zelfkritiek was er niet bij. Integendeel: bij zijn gedwongen scheiding met de KNVB gaf hij een interview aan de Volkskrant, waarin hij het niveau van de arbitrage “zorgwekkend” noemde. En dan had hij het niet over zijn eigen fluiten, nee: “We hebben vorig seizoen een dramatisch jaar doorgemaakt met al die beslissingen die fout waren of moesten worden teruggedraaid. De landstitel is er door beïnvloed en in de bekerfinale werd een geheide strafschop niet gegeven.”

Volgens Dick Jol is Erik Braamhaar het enige talent dat we hebben. “Dat niet hij, maar Pieter Vink naar het EK is gegaan, vind ik daarom triest.” Nou, als we de man uit Enter zondag Ajax-Feyenoord hebben zien verzieken, dan moeten we ons als Nederlanders in het algemeen en Twentenaren in het bijzonder diep gaan schamen. Aan de andere kant is het allemaal natuurlijk ook weer zo subjectief als wat. Ik moest zaterdag EHV-Zwolle fluiten, Meisjes A1, van beslissende invloed op deelname aan de landelijke competitie. Tijdens de wedstrijd kreeg ik veel commentaar van EHV en na afloop letterlijk een applaus van de Zwolse staf en supporters. Oh ja, de uitslag was 0-1. Zeg het maar: zou het daar héél misschien iets mee te maken kunnen hebben gehad?

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.