Bokkelo

Aanstaand weekend draven de paarden weer door de dreven van Boekelo. Het belooft deze keer een bijzondere wedstrijd te worden, tenminste, als we het persbericht over het deelnemersveld mogen geloven. Ik citeer: “In totaal verschijnen dit jaar 110 combinaties aan de start. Daarvan berijden 94 ruiters hetzelfde paard, 16 deelnemers starten met twee paarden.” Dat lijkt me niet helemaal eerlijk: één paard dat maar liefst 94 keer moet meedoen, terwijl 16 man met twee paarden tegelijk mogen rijden. Ja, zo kan ik het ook, met twee van die knollen. Zitje erachter en karren maar. Hoewel dat misschien weer niet echt handig is met al die hindernissen onderweg. Nee, ik denk dat de organisatie het niet zo bedoeld heeft, maar los daarvan vraag ik me af of het de meeste bezoekers ook echt veel zou interesseren.

De grote massa komt immers vooral naar Boekelo voor de sfeer, ondernemend Twente netwerkt zich een ongeluk en we maken er met z’n allen rond de bierpompen in het Strodorp één grote gezellige reünie van. Niet voor niets is Grolsch de hoofdsponsor van het spektakel en omdat oktober de herfstmaand is, is de bok voor veel bezoekers getapter dan het paard. Mede daarom ga ik naar de Military op het stalen ros, terwijl velen ook heel verstandig gebruik maken van het openbaar vervoer. En dat kon uitgerekend dit weekend wel eens een probleem worden, want in verband met een onderzoek naar bommen rond het station van Hengelo rijden er zaterdag en zondag vrijwel geen treinen in Twente. NS zet weliswaar bussen in, maar de mensen moeten rekening houden met een langere reistijd als ze met het openbaar vervoer gaan. Je moet er dus wat voor over hebben, maar dan ben je ook in Bokkelo!


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.