Mooiweerwatje

Prachtige sfeerfoto op de voorpagina van de Twentsche Courant Tubantia, maandag 6 oktober. We zien supporters onder een dak van papaplu’s bij de derby tussen Rigtersbleek en Sportclub Enschede. Het is hondenweer, maar dat deert ze niet. Het is tenslotte je club en die blijf je trouw in weer en wind. Sterker nog, zo luidt de laatste zin van het bijschrift: “De paraplu zal de komende maanden een onmisbaar attribuut zijn langs de lijn, want nu steeds meer voetbalclubs overgaan op kunstgras, is de regen geen spelbreker meer.” Mooi toch, dat je onder alle omstandigheden gewoon altijd kunt spelen, zou je denken? Ja, maar niet iedereen denkt er zo over.

Twe dagen later is het in de rubriek Woensdag Gehaktdag de beurt aan Robin Campmans en die vindt dat kunstgras maar niks. Nou ja, zolang het goed weer is gaat het nog wel. Maar zodra het begint te regenen en te waaien en je dus eigenlijk liever in je nest zou blijven liggen, moet je er verdorie toch uit omdat dat verrekte kunstgras er nou eenmaal ligt. “Zet bij omstandigheden zoals zondag alsjeblieft een streep door het complete programma.” Wat een mooiweerwatje, die Campmans, met zijn jankverhaal over altijd-maar-spelen op kunstgras. Ik kan me die zondag nog goed herinneren, want ik werd zelf ook zeiknat en waaide bijna weg langs de lijn bij EHV. Overigens net als nog eens tientallen supporters, die gewoon weer een paar uur langs de lijn stonden. En op andere hockeyvelden zal het niet anders geweest zijn. Echte bikkels, die kakkers.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.