Big Deal

Eljero Elia is zo’n speler voor wie je naar het voetbal gaat. Een pingeldoos van het zuiverste water, maar dan wel eentje die anderen laat scoren en er zelf ook af en toe een inprikt. Dit seizoen is hij in bloedvorm en dan gaat het hard met zo’n jongen, die vooral tegen Manchester City de ogen van veel buitenlandse scouts op zich gericht zag. De vraag is dus niet of, maar wanneer hij bij FC Twente vertrekt. Hoewel dat volgens zijn zaakwaarnemer Klaus Vink van Fair Deal Sportsmanagement toch iets genuanceerder ligt, als we tenminste diens woorden in de krant van vorige week vrijdag mogen geloven:

“Elke voetballer heeft zijn eigen droom en wil zo hoog mogelijk spelen en daar komt bij dat in Engeland fantastische salarissen worden betaald. Alleen zijn wij een bureau dat verder kijkt. Want wat heb je aan veel geld als je op de bank terechtkomt? Daar zijn voorbeelden genoeg van. Het enige dat voor ons telt is het belang van de speler en wat op dit moment het beste voor zijn loopbaan is.”

Vrome teksten, wat u zegt. Maar waarom zegt iets in mij dat die Vink er geen bal van meent en maar wat uit zijn nek kletst? Waarom zou hij ook maar een haar beter zijn dan negen van zijn tien collega’s? Elia staat nog tot en met 2010 onder contract bij FC Twente, dat de verbintenis graag wil openbreken. Dat is volgens Vink “zeker een serieuze optie”, maar neemt u van mij nou maar aan dat hij zich dat plotseling ineens spontaan niet meer kan herinneren zodra zich een grote club meldt - met natuurlijk ook een leuke provisie voor de zaakwaarnemer. Dat mag, en we weten allemaal hoe het werkt, maar zeg dat dan gewoon en probeer ons niet te verlakken met allerlei zalvende praatjes.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.