García García

Gonzalo García García. Alleen de naam al doet je verlangen naar een plek in het stadion. De fans van Heracles Almelo kunnen er uit egen ervaring over meepraten: de geboren Uruguayaan met een Spaans paspoort vertoonde vorig seizoen zijn kunsten in het Polman Stadion en daar zullen ze zijn acties nog lang herinneren. Intussen speelt hij voor FC Groningen en ook bij die club biedt hij meer dan waar voor zijn geld. De fabelachtige solo van zaterdagavond tegen PSV was weliswaar niet voldoende voor de winst, maar misschien wel voor een hoge plaats in de Bonder Top Tien van 2008, binnenkort na te lezen op www.linksbek.nl.

De fans van FC Twente kwamen dit weekend in Studio Sport ook enkele oude bekenden tegen: Sergio Zijler bij Willem II, Ellery Cairo bij NAC, Karim El-Ahmadi bij Feyenoord. Verder zagen we Bas Sibum bij NEC, net als Collins John die na zijn mislukte avonturen in Engeland terug is in Nederland (en hopelijk voor hem ook weer terug op aarde). Zij speelden tegen Utrecht, waar Simon Cziommer eindelijk weer eens meedeed – en nog scoorde ook. Niet dat hij er heel erg blij mee was, want meneer vond het kennelijk nodig om ingetogen te juichen (de aansteller) en zijn ongenoegen richting de trainersbank te uiten, niet zo heftig als Lazovic tegen Stevens, maar toch. Wat een jankerd, die Simon. Hij had gewoon nooit bij Twente moeten weggaan, maar hij moest zonodig naar Schalke. En dan moet je wel héél erg goed zijn.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.