Slachtofferhulp

Nog één keer over Ziggo en dan kap ik ermee: ik belde het opgegeven informatienummer 0900-0101 en werd verbonden met Slachtofferhulp Nederland. Wel toepasselijk misschien, maar toch ook op z’n minst pijnlijk. Volgens de bijzonder vriendelijke dame aan de andere kant van de lijn was ik overigens niet de enige, maar het tekent wel de puinzooi die Ziggo er van maakt. Gelukkig zendt de NOS de wedstrijd van FC Twente tegen Schalke 04 uit, zodat ik toch kan kijken. En om me daarop voor te bereiden heb ik de lokale pers de laatste dagen met meer dan gemiddelde aandacht gevolgd.

Wat me daarbij vooral opviel was de nabeschouwing in de Twentsche Courant Tubantia op de thuiswedstrijd van Schalke 04 tegen Manchester City. Onder de kop “Schalke moet het nu bij Twente doen” wordt bijna teleurgesteld gereageerd op de nederlaag, omdat daardoor de ontmoeting in Enschede een echte wedstrijd wordt. Volgens de verslaggever hadden ze in de Beugel Bunker stiekem gehoopt dat het op 3 december een salonremise kan worden, zodat beide ploegen fluitend een puntje meenemen. Even afgezien van de vraag hoe leuk dat zou zijn voor de pers en voor het publiek: zoiets zal Fred Rutten niet gokken. Die moet gewoon keihard winnen, anders kan hij binnenkort naar Opferhilfe Gelsenkirchen.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.