Top Tien 2008 (2)

Daar komt ie dan, de bovenste helft van de Top Tien 2008, samengesteld aan de hand van uw favoriete sportmomenten. Nogmaals dank voor alle reacties en voor 2009 opnieuw veel mooie sportbelevenissen toegewenst.

Op vijf het interview met turner Yuri van Gelder in de zaal waar hij als absolute wereldtopper voor Olympisch goud had moeten gaan, maar door een waardeloze selectieprocedure niet eens mee mocht doen. Het bewijs dat het achterhaalde motto “Meedoen is belangrijker dan winnen” bij veel IOC-sukkels nog steeds voorop staat.

Op vier het wederzijds bedanken van de FC Twente-spelers en de Schalke-supporters. Dat is echt een uniek moment geweest, niet alleen in de Europese geschiedenis van FC Twente. Dat was in Parijs wel even anders. En in Marseille zal het helemaal uitgesloten zijn.

Op drie, en dat is natuurlijk geen wonder met zoveel hockeyende lezers, het Olympische goud voor onze hockeydames. Het project van bondscoach Mark Lammers leidde uiteindelijk tot het gewenste resultaat en de fotogenieke internationals werden glossy sportbabes, die we na hun carrière nog vaak in de spotlights terug zullen zien.

Op twee die andere gouden plak van de waterpolodames, onder andere op speciaal verzoek van een lezeres, die ex-international is. Maar ook de topsport-coördinator van het Stedelijk Lyceum maakt zich sterk voor twee van zijn oud-LOOT-leerlingen, Rianne Guichelaar en Marieke van den Ham. “Harry Kip, mijn voortreffelijke voorganger, zou trots op ze zijn geweest.”

Onbetwist op de eerste plaats: Maarten van der Weijden, de zwemmer die donderdag 21 augustus goud won op de tien kilometer. Wat een prestatie, wat een verhaal. En dan dat commentaar van Pieter van den Hoogenband tijdens de laatste meters, dat was natuurlijk dubbel kippenvel.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.