Moordvent

Opmerkelijke uitspraken op de televisie, zondagavond. Mario Been, bijvoorbeeld: “Trainer van Ajax? Ik? Nog voor geen honderd miljoen!” Nou snap ik ook wel dat hij met zijn Feyenoord-achtergrond niets anders kan zeggen, maar bent u ook zo benieuwd wat hij doet als Danny Blind met vijftig miljoen bij hem op de stoep staat? En niet dat we dat nou zonodig moeten willen weten, maar hij vertelde ook nog dat ze vroeger moeite hadden met de gezinsuitbreiding, “vooral mijn vrouw”, maar gelukkig hadden ze intussen wel twee gezonde kinderen gekregen.

Dat het daarmee overigens ook heel verkeerd kan aflopen, zagen we diezelfde zondagavond bij Sophie Hilbrand. Zij had drie Feyenoord-hooligans op bezoek, onder wie de moordenaar van FC Twente-supporter Erik Lassche, die op 8 december 1991 een messteek in het hart niet had overleefd. Een afvaardiging van Vak-P heeft de uitzending vantevoren mogen zien en laat het verder bij een verklaring op de website. Veel meer woorden moeten we er ook niet aan vuil maken – behalve dan dat BNN voor de sensatie en voor de kijkcijfers kennelijk over lijken gaat.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.