Voetbalhumor

Niet dat ik het ze nou speciaal gun, daar niet van, maar ik kan me heel goed voorstellen dat ze zich in Amsterdam de laatste tijd helemaal het schompes hebben gelachen. Op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord sprak algemeen directeur Eric Gudde nog zijn volste vertrouwen uit in trainer Gertjan Verbeek. En iedereen de beste wensen, ja. Een dag later ziet een stel uitgebolde veteranen het ineens niet meer zitten in hun trainer, deze gooit de handdoek in de ring en wie tonen zich solidair? Uitgerekend de twee noodfiguren van wie men zich in Rotterdam-Zuid wanhopig afvroeg wat die daar in hemelsnaam aan het doen waren: technisch directeur Peter Bosz en assistent trainer Wim Jansen. Maar het kan nog bonter, want wie wierp zich op om de club voor de rest van dit seizoen uit de brand te helpen? Jawel, niemand minder dan Wim van Hanegem, die nog niet zo lang geleden hopeloos faalde als crisismanager van FC Utrecht. Ja, dat is wel lachen voor 020 en omstreken

Ook voetbalhumor, maar dan met een wrange nasmaak: Joop Munsterman heeft in de kwestie-Wielaert water bij de wijn willen doen om de speler geen tweede teleurstelling te bezorgen. Toen ik dat las, viel de voorzitter van FC Twente voor mij met een geweldige knal genadeloos door de mand. Teleurstelling? We hebben het hier verdomme toch niet over een schoolreisje naar de Efteling dat helaas niet kan doorgaan omdat de schooljuf en de buschauffeur toevallig allebei tegelijk ziek zijn? We hebben het over een professionele organisatie die contracten opstelt, overeenkomt, ondertekent en daarvan alle eventuele consequenties kan voorzien. Dit achterlijke dorpsniveau kost de club niet alleen onbetaalbaar veel goodwill, maar ook miljoenen kapitaalverlies. Wielaert had afgelopen zomer voor heel veel meer geld verkocht kunnen worden. En datzelfde gaat ongetwijfeld gelden voor Elia, die over een paar maanden voor een matsprijsje weg mag omdat het anders zo sneu voor die arme jongen is. Weet u wat het is, meneer Munsterman? U bent te goed voor deze club.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.