Assepoester

De wekelijkse rapportcijfers voor FC Twente en Heracles in de Twentsche Courant Tubantia zijn vaste kost voor me. Meestal kan ik me wel redelijk vinden in de mening van de twee lezers en de ene kenner, maar deze week neig ik toch vooral naar het oordeel van Robin Bakker, student te Enschede en speler van Sparta. Waar de andere twee het spel van Marko Arnautovich met een 6,5 en zelfs een 7 belonen, geeft hij de Oostenrijker niet meer dan een 5,5 voor zijn optreden tegen FC Utrecht – en zelfs dat lijkt me nog rijkelijk overdreven. Ik zal wel weer de enige zijn die zich erover opwindt, maar ik begin me steeds meer aan die jongen te storen.

Geen misverstand: het jong kan voetballen, absoluut. Het punt is echter niet alleen dat hij denkt dat hij een kruising van Messi, Zidane en Maradona is, maar ook dat hij dat permanent meent te moeten laten zien. En dat lukt(e) zelfs Messi, Zidane en Maradona niet permanent. Het moet altijd maar mooi, mooier, mooist, in plaats van die bal er gewoon in te knallen. Zondag schoot hij vier keer op goal en evenzovele keren kwam er pudding in plaats van peper uit die achterlijke appelgroene Assepoester-schoentjes – die trouwens van clubwege verboden zouden moeten worden, net als die belachelijke maillot. Het schijnt dat Schalke 04 interesse heeft. Mijn advies: gauw verkopen nu het nog kan en gewoon Patrick Gerritsen op zijn plaats zetten. Of, ook niet verkeerd: Cedric van der Gun kopen.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.