Conclusies

Steve McLaren mag dan nog zo vaak zeggen dat hij pas aan het eind van het seizoen zijn conclusies trekt, ik wil hem bij deze toch graag even deelgenoot maken van mijn conclusie. En die luidt dat FC Twente in één week de kans op de titel waarschijnlijk grandioos heeft verknald. Eerst dat domme gelijke spel tegen Utrecht en dan zondag ook nog eens heel knullig twee punten laten liggen op de Vijverberg van de Superboeren: als er ooit een goede gelegenheid was geweest om Ajax definitief af te schudden en AZ in het spoor te blijven, dan was het nu wel. In plaats daarvan lachen ze zich in Alkmaar helemaal suf en hebben ze in Amsterdam de moed nog steeds niet helemaal verloren, tegen beter weten in, dat wel. Natuurlijk heeft aanvoerder N’Kufo honderd procent gelijk als hij zegt dat het team voorlopig vooral naar zichzelf moet blijven kijken en zich nog maar even niet al te veel moet spiegelen aan de concurrentie, maar voor de supporters was het zondagmiddag met die waardeloze uitslag in Doetinchem toch wel heftig balen. Intussen is het dus eigenlijk niet meer de vraag óf, maar wannéér AZ kampioen wordt. Hoewel: Louis van Gaal zul je er niet over horen en dat is ook wel logisch wanneer we hem als ervaringsdeskundige beschouwen. Twee jaar geleden hoefde zijn ploeg op de laatste wedstrijddag alleen nog maar van Excelsior te winnen om de kampioensschaal op te halen en toen ging het mis, vergelijkbaar met het drama van Schalke 04, dat zich ooit vier minuten Meister van de Bundesliga mocht wanen totdat die Scheiss-Bayern alsnog langs kwamen. Ik bedoel maar: de bal is rond en het is pas afgelopen als de tegenstander in de bus zit. Kijken we daarnaast ook even naar het programma van AZ voor de periode tot en met eind maart, dan zien we zes redelijk zware wedstrijden: achtereenvolgens PSV en Heracles uit, Groningen thuis, NEC en Utrecht uit, Feyenoord thuis. Daarna volgt nog een serie van zes en dan weten we zeker of Steve McLaren het nog niet zo verkeerd gezien had. En dat die cynische columnist er met zijn veel te voorbarige conclusie natuurlijk weer helemaal naast zat.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.