Horror-elftal

Wat mij betreft heeft John Heitinga afgelopen woensdag zijn laatste interland gespeeld. Ik heb die domme klier altijd een botte lomperik gevonden, maar wat hij tegen Tunesië uithaalde sloeg werkelijk alles. Welke andere sukkel haalt het immers in zijn weke hersens om nota bene in een vriendschappelijke wedstrijd een tegenstander zo’n achterbakse elleboogstoot te verkopen? En dan ook nog piepen als hij even later een koekje van eigen deeg krijgt. Nee, nooit meer in oranje, die gast.

Bovendien is daar nóg een goede reden voor, want hij is door de Spaanse krant Marca gekozen in het horror-elftal van de Primera Division, net als Rafael van der Vaart overigens, en wel hierom: “Gekomen van Ajax bleek hij een fiasco. Tussen alle vrije trappen en strafschoppen die hij veroorzaakt, vragen de aanhangers zich af of het misschien zijn broer is die bij Atlético speelt.”

Spaanse voetbalhumor bestaat dus, maar in Nederland kunnen we er ook wat van. Bonder sr. en jr. zijn er eens goed en serieus voor gaan zitten, met het voetbalplaatjesboek van Albert Heijn in de aanslag, en samen kwamen we tot het volgende horror-elftal van de Nederlandse eredivisie: in het doel Henk Timmer, voor hem Donovan Slijngaard, Kevin Hofland, Joost Volmer en Eric Addo, op het middenveld Theo Lucius, Danny Buijs en Nicky Hofs, in de aanval Jonas Kolkka, Danko Lazovic en Everton Ramos da Silva. Reservebank: Maarten Stekelenburg, Oleguer Presas, André Bahia, Karim El-Ahmadi, Kennedy Bakircioglu. Coach: Leo Beenhakker.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.