Business clash

Nee, ik heb me geenszins verbaasd over de hype inzake de clash tussen Loek de Vries van TenCate en Joop Munsterman van FC Twente. We hebben het hier immers over twee joekels van haantjes die in hun hoenderhok geen andere knuppel wensen laat staan toelaten. Het is te kinderachtig voor de woorden die we er met z’n allen aan vuil maken – en toch doen we het. FC Twente vervangt het veld, maar doet dat niet met kunstgras en TenCate voelt zich tot in z’n diepste vezels genaaid omdat de voorzitter daarover iets stouts heeft geroepen.

“We vinden dat een club zich op een genuanceerde manier over een product van een sponsor moet uitlaten” aldus de onvermijdelijke woordvoerder. Oh ja? Dus als het bier in de Beugel Bunker door een foutje in de productie toevallig een keer niet te zuipen is, dan moeten we heel genuanceerd reageren dat het eigenlijk best meevalt? Proost? Hou toch op, man, ga kunstgras fokken. En dan die move om de skybox eerst leeg te laten (lekker puh), maar er vervolgens een stel voetballertjes uit Tubbergen in te zetten: waarom Tubbergen? Wat is er mis met Fleringen, Tilligte, Reutum, Lattrop?

Nee, ik heb me veel heftiger verbaasd over het feit dat steeds meer clubs in het betaalde voetbal spelen op een knollentuin. Het begon met de Amsterdam Arena, waar het gras maar niet wil groeien, maar intussen is het zo ongeveer in de hele eredivisie huilen met de pet op. En altijd ligt het aan iets anders, maar nooit aan de club. “We hoopten nog dat het wel mee zou vallen” piepte Jan van Halst zondagavond in Studio Voetbal. Ach gut, wat een armoe. Als je een stadion uitbreidt, dan laat je vooraf toch even grondig onderzoeken of dat misschien gevolgen voor de kwaliteit van het gras heeft, en zo ja welke? Dat is toch, meer dan je skyboxen, je merchandising en je exposure, je core business? En trouwens, waar bemoeit die maniak van een Van Gaal zich mee?

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.