Vuurwerk vegen

Vorige week schreef ik over de belabberde kwaliteit van de Nederlandse voetbalscheidsrechters en de hypocrisie van de KNVB inzake het uitlekken van een geheim rapport daarover. Bij de FIFA hebben ze kennelijk heel andere zorgen over de arbitrage, want daar zijn ze van plan om volgend seizoen te gaan experimenteren met twee extra assistent-scheidsrechters, een vijfde en een zesde man dus. Nou heb ik die vierde man altijd al een volstrekt overbodig fenomeen gevonden, dus u kunt zich hopelijk wel voorstellen dat ik dit helemáál een onzalig idee vind. Wat hebben twee extra assistenten in hemelsnaam toe te voegen? Misschien moeten we daarvoor onze fantasie eens even flink de vrije loop laten en daarvoor gaan we terug naar afgelopen zondag.

Roelof Luinge floot toen de wedstrijd van FC Utrecht tegen Ajax. Het was weer de gebruikelijke puinhoop: supporters van de thuisploeg braakten heel gezellig de schandelijkste spreekkoren op het veld, geblesseerde Ajax-spelers werden aan de zijlijn op feestelijke wijze met aanstekers bestookt en de keeper van de Amsterdammers vloog het vuurwerk vrolijk om de oren, maar geen van de vier scheidsrechters greep ook maar een moment in. Daar ligt dus een schone taak voor de vijfde en de zesde man: spreekkoren keuren, aanstekers oprapen en vuurwerk vegen. Wat ze anders moeten doen? Ik zou het werkelijk niet weten. En bij de KNVB weten ze het ook al niet meer, want ze hebben het contract met Roelof Luinge met een jaar verlengd. Dat zullen vooral de supporters van FC Utrecht leuk vinden.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.