Zwarte kaart

Het gesprek in de kleedkamer op deze zondagochtend was natuurlijk het gedrag van Marko Arnautovich, die bij ons thuis overigens Danko heet, naar die gelijksoortige etterbak van PSV. Meneer had vlak voor tijd, na een draak van een tweede helft, de bevrijdende 0-2 tegen Willem II gescoord en vond het kennelijk nodig om zijn directe tegenstander Ibrahim Kargbo te jennen, die na afloop nog even verhaal kwam halen omdat hem onder andere de woorden “fuck off you black nigger” zouden zijn toegevoegd.

In zijn geboorteland Oostenrijk houden ze weliswaar niet van zwarte mensen, daar zijn ze meer van de zwarte pistes, maar we zijn hier in Nederland en bij ons is het niet netjes om andere mensen vanwege hun huidskleur onheus te bejegenen. En nou mocht ik van de lokale FC Twente-watcher ook al geen kwaad woord schrijven over de appelgroene schoentjes waarin hij zich over de velden voortbeweegt, maar zaterdagavond waren ze ineens bloedrood, dus daar kan het niet aan liggen.

Binnen de club willen ze het intern oplossen en op de website van FC Twente werd vandaag inderdaad met geen woord over het incident gerept, alsof Joop Munsterman zich heeft aangesloten bij de gestaalde kaders van het communisme en we kunnen spreken van een Kremlin aan het Colosseum. En misschien is het ook niet zo handig om ervaringsdeskundige Kenneth Perez vanavond op te laten draven in het programma Sport aan Tafel van Eredivisie Live, waar een en ander ongetwijfeld ter sprake komt. Al blijft natuurlijk de vraag wat er gebeurd zou zijn als Arnautovich “fuck off you white nigger” had gezegd, hetgeen met zijn IQ immers zomaar gekund had.

Mijn oplossing: voor straf verplicht spelen op zwarte schoenen.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.