Soap in Zwolle

Kent u de heren R. van Vliet, R. Buysrogge, E. Veldink en G. Hovenberg? Nee? Ik zal u vertellen wie dat zijn: de heren R. van Vliet, R. Buysrogge, E. Veldink en G. Hovenberg zijn vorige week met onmiddellijke ingang afgetreden als bestuursleden van FC Zwolle. U mag de namen verder meteen vergeten, als u maar wel onthoudt dat ze model staan voor helaas veel van hun collega’s in het betaalde voetbal: incompetente, zelfingenomen, pluchegevoelige nietsnutten, die vooral ter meerdere eer en glorie van zichzelf en hun persoonlijke belangen het ereterras hinderlijk bezet houden. Tekenend voor hun optreden is, dat ze zijn gestruikeld over een onbenullig incident met een trainer, die sportief prima presteerde, maar zich verder van niemand iets aantrok, daarmee geen vrienden maakte, door een jennende medewerker voor straf werd overgeslagen bij het ronddelen van de bitterballen en daar terecht een punt van maakte.

Wat zegt u? Kinderachtig? Ja, maar het kan allemaal nog veel achterlijker, want het verbaast me niks dat de heren R. van Vliet, R. Buysrogge, E. Veldink en G. Hovenberg het niet kunnen laten om zichzelf bij hun afscheid nog even opzichtig een veer in het bestuurlijke achterwerk te steken in de vorm van de volgende verklaring op de website: “Onder leiding van de thans aftredende bestuursleden heeft FC Zwolle een nieuw stadion gebouwd en zijn de financiën op orde gebracht. De club speelde in deze jaren een prominente rol in de Jupiler League en kwam in de seizoenen 2002/2003 en 2003/2004 uit in de Eredivisie.” Waar FC Zwolle overigens voor minder dan spek en bonen heeft meegedaan, maar dat zeggen de heren R. van Vliet, R. Buysrogge, E. Veldink en G. Hovenberg er natuurlijk weer niet bij. En intusen is de soap in Zwolle nog niet afgelopen, want de heer E. Wennemars is benoemd in de Raad van Toezicht. Iemand nog een bitterbal?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.