www.wartaal.nl

Ik heb niet echt heel veel verstand van computers en internetten, maar toen ik las dat FC Twente de kaartverkoop voor de bekerfinale via de eigen website zou gaan organiseren dacht ik wel: ai, als dat maar goed gaat. De club had er echter alle vertrouwen in omdat op deze manier al eens eerder duizenden tickets in korte tijd succesvol aan de man waren gebracht. Maandagmorgen om acht uur was het zover, maar een paar uur later moest de verkoop vanwege technische problemen bij de twee belangrijke leveranciers (er zijn dus kennelijk ook onbelangrijke leveranciers) alweer gestaakt worden. Naar verluidt zouden er zo’n tachtigduizend hits zijn geweest en dat kon het systeem niet aan. FC Twente betreurt het uitermate en voelt zich echt overvallen, maar kon niet anders dan besluiten de verkoop gewoon weer langs de aloude weg via Ticketbox te laten verlopen en bovendien uit te stellen tot vrijdag 1 mei.

Er is gekozen voor die datum omdat veel mensen dan een vrije dag hebben zodat ze niet opnieuw hoeven te snipperen zoals velen maandag ook al hadden gedaan. Maar je zult deze week maar ergens met je laptopje in het buitenland vertoeven en je zat maandag midden in een bestelling toen het systeem plat ging. Dan heb je dus vette pech gehad, want Ticketbox zit alleen in Nederland. Of je moet vrijdag wel werken en je bent door je snipperdagen heen. Dat is ook mooi balen. En verder is het voor alle supporters ook nu natuurlijk nog maar afwachten of ze wel een eerlijke kans krijgen als je per transactie negen kaarten mag kopen. Maar gelukkig biedt de website van FC Twente nog wel antwoord op veel gestelde vragen zoals deze: “Kom ik naast elkaar te zitten als ik met twee of meer clubcardhouders toegangskaarten wil aanschaffen?” Kom ik naast elkaar te zitten? Wie verzinnen die www.wartaal?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.