Messi-Ronaldo

Voetbal kan het slechtste in een mens naar boven halen. De minuut stilte voor aanvang van FC Utrecht-Feyenoord was nog maar nauwelijks begonnen of de eerste hooligans begonnen alweer hoorbaar uit hun bek te stinken. Maar gelukkig kan voetbal ook betoveren. De 5-2 van Messi voor Barcelona tegen Real Madrid was een pareltje waarop Romario en Maradona het patent hadden: briljant, geniaal, roept u maar. En de 3-0 van Ronaldo voor Manchester United tegen Arsenal was een zuivere copie van Cruyffs 2-0 tegen Brazilië op het WK van 1974: een messcherpe counter over drie schrijven en onberispelijk afgerond.

Voor de echte liefhebber is er dus geen mooiere Champions League finale denkbaar dan een rechtstreeks duel tussen Messi en Ronaldo. U kunt zich dan ook voorstellen dat er in huize Bonder een groot gejuich opging toen Iniesta de 1-1 binnen knalde. Hiddink heeft uiteraard onze sympathie, maar Barcelona is toch een verhaal apart, alleen al vanwege de reclame voor Unicef. Bovendien is het misschien wel eens goed voor Abramovitsj, dat met geld niet alles te koop is. De eigenaar van Chelsea zou vorige week een van zijn jachten tijdens een spelletje poker verspeeld hebben, tot woede van zijn 27-jarige vriendin. Wat een Berlusconi-trekjes. Had ie maar een 28-jarige vriendin moeten nemen.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.