Studio Slijmbal

In het begin vond ik De Wereld Draait Door nog wel aardig, maar de laatste tijd begin ik me steeds meer te ergeren aan het hoge ons-kent-ons-gehalte van het programma, dat zich daardoor op irritante wijze begint te herhalen met de bretels en de Gooische rrr van Jort Kelder als constante factor. Eén van de vaste gasten is Frits Barend, die laatst de kans kreeg om ongegeneerd en zonder enige kritische tegenspraak reclame te maken voor het blad Helden, dat hij samen met zijn dochter Barbara had uitgebracht. Om het allemaal nog erger te maken werd het item opgeleukt met een filmpje over de presentatie van het blad door Johan Cruyff, die na afloop door Barend werd gekust. Gatverdamme, wat een klef gedoe. En wat moet Cruyff zich opgelaten hebben gevoeld.

Bij Studio Voetbal kunnen ze er qua stroopsmeren trouwens ook wat van, dat kun je wel aan Jack van Gelder overlaten. Die vindt het heerlijk, dat toffe sfeertje van jongens onder elkaar, en hij geniet er ook zichtbaar van. Dat het af en toe knap gênant wordt, deert hem kennelijk niet. Zondagavond liet hij de champagne rondgaan om samen met zijn gasten te proosten op (let wel!) de benoeming van Ronald Koeman tot trainer van AZ. Wat is dat voor merkwaardige vorm van partijdige journalistiek? Ze hebben bij RTL7 toch ook niet het glas geheven op de bekerwinst van Heerenveen? Verander dan meteen de naam van je programma in Studio Slijmbal, dan kom je er tenminste eerlijk voor uit.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.