Wesley scoort weer

De bezorger van De Volkskrant had zich kennelijk vergist en per ongeluk het Nederlands Dagblad in de bus gestopt. Het clubblad van gristelijk Nederland, wat ben ik blij dat ik dat ding niet elke dag hoef te lezen. “SGP: Plasterk moet gestopt worden.” Het ging natuurlijk over die achterlijke school in Emst, waar een homoseksuele leerkracht niet meer welkom is nu blijkt dat hij het niet alleen is, maar het ook doet. Want je mag het in die kringen wel zijn, maar je mag het niet doen. En daar schrijven ze dan ook nog een hoofdredactioneel commentaar op de voorpagina over. (“Plasterk en de zijnen willen de samenleving een exclusieve ideologische opvatting opdringen.”) Barneveld waarschuwt Den Haag voor de laatste keer. Ik wist niet dat dat nog bestond in Nederland. Verder viel het me op dat in de hele krant geen woord aan sport werd gewijd. Nog geen letter.

Aan de andere kant kun je je afvragen wat nu echt nieuws is. Vorige week gingen Jan en Yolanthe (achternamen overbodig) uit elkaar en dat haalde zelfs het NOS Journaal. Dat zo’n geile sopnicht als Albert Verlinde er met flauwe woordspelingen probeert mee te socren, dat wisten we. Maar dat minister-president Jan-Peter Balkenende er een commentaar aan waagt (hij had pas geleden voor z’n verjaardag nog een sms’je van ze gehad) zegt veel over de staat van verwarring waarin dit land zich bevindt. Hij had zich als goed christen en deugdelijk voorvechter van de normen en de waarden moeten ergeren aan het ongehuwd samenwonen van het stel, wat zullen we nu krijgen. Of streng moeten oordelen over het vreemdgaan van Yolanthe, verdorie. En minister Wouter Bos kwam niet verder dan de melige grap dat hij blij is dat Wesley weer scoort.

Absoluut punt in het voordeel van het Nederlands Dagblad: geen letter, geen woord over Jan en Yolanthe.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.