Beenbreuk

Afgelopen zaterdag was bij ons op de club de jaarlijkse minislotdag. Ik vind dat altijd weer een groot feest om te zien, al die smurfen en kabouters op zo’n veel te groot veld met zoveel ouders langs de lijn. En waar gaat het om? Om een diploma, een medaille, een lolly, een ijsje en de hele dag gratis ranja. Of gaat het ook nog ergens anders om? Natuurlijk wel: dat ze kleine dingen als een diploma, een medaille, een lolly, een ijsje en de hele dag gratis ranja leren te waarderen. Dat er mensen zijn die zich daarvoor inspannen. Dat ze dat later zelf ook voor hun en andermans kinderen gaan doen. En dat ze daar geen cent vergoeding voor hoeven te hebben.

Dat klinkt allemaal misschien wat Balkenende-achtig, en daarvoor bied ik u dan ook onmiddellijk mijn welgemeende excuses aan, maar soms denk je dat het in de sport alleen maar om geld, veel geld en nog meer geld gaat. Wat mij betreft werd vorige week het absolute dieptepunt bereikt met de transfer van Ronaldo naar Real Madrid. De club heeft een enorme schuld, maar trekt toch honderden miljoenen uit om de socios te verwennen met de zoveelste nieuwe vedette. Manchester United neem ik niks kwalijk, want zo’n aanbod komt niet elke dag langs en dan moet je wel heel erg sterk in je schoenen staan om te kunnen weigeren, maar ik vind het allemaal tamelijk walgelijk veel geld. Je zou bijna hopen dat hij bij de eerste training een dubbele beenbreuk oploopt en een jaar moet revalideren.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.