Tussen de oren

De trainingen zijn nog maar net begonnen of de eerste schermutselingen zijn alweer volop gaande. Heracles wil met Gert Heerkes on speaking terms blijven en hoopt alsnog tot een akkoord met de ex-trainer te komen. FC Twente houdt Erik ten Hag aan zijn contract, dat hem tot en met 1 juli aan Enschede bindt. In beide gevallen is er sprake van hopeloze hypocrisie en onsmakelijk opportunisme, zoals helaas zo vaak in de voetballerij. Heerkes gaat echt niet onder Verbeek werken, want daarmee zou hij zichzelf degraderen tot een slapjanus die alleen voor de centen aan de bak gaat. En Ten Hag lacht zich echt helemaal de ballen uit de broek. Die heeft nu mooi een week extra om op kosten van FC Twente naar nieuwe spelers voor PSV te zoeken.

Intussen zijn de spelers niet alleen conditioneel, maar ook verbaal nog verre van klaar voor het nieuwe seizoen. PSV’er Danny Koevermans legt tegenover een verslaggever van Studio Sport uit wat er vorig jaar in Eindhoven mis ging, en wel hierom: “Dat het niet goed is gegaan, qua PSV zijnde.” Kijk, dat zijn teksten, daar kun je wat mee, qua Rutten zijnde. Maar de reporter van De Volkskrant kan er ook wat van. In een interview met Ron Vlaar, die na twee jaar fysieke ellende vanwege blessureleed in september zijn comeback bij Feyenoord hoopt te kunnen maken: “En gaat die knie dan in je hoofd zitten?” Lijkt me lastig voetballen met een knie in je hoofd, vooral qua Vlaar zijnde. Of zou het dan toch allemaal tussen de oren zitten?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.