Topsport

De voorlaatste keer dat ik in de Gelredome was, keek ik naar de halve finale van de KNVB Beker tussen Vitesse en FC Twente. Het dak was dicht en het zag er blauw van de rook. FC Twente won na verlenging dankzij een beslissende strafschop van Sjakie Polak, die daarna vooral ging opvallen door zeer misplaatse vedetteneigingen in combinatie met geslaagde imitaties van een Gilles de la Tourette-patiënt te vertonen. Enkele weken later won FC Twente zelfs de finale en dat was ruim een jaar na de vuurwerkramp voor de hele stad een zeer welkome aanleiding om binnen een paar uur voor vier weken bier te drinken.

Afgelopen zaterdag was ik weer in de Gelredome en opnieuw viel het me op wat voor spuuglelijke ballenbak het ook alweer is. Geniaal is wel de vondst om het veld eruit te kunnen rollen, zodat er behalve op de tribunes ook plaats is voor toeschouwers op de begane grond. En dat was zaterdag geen overbodige luxe, want op het programma stond deze keer een concert van The Eagles. Een kaartje kostte 75 euro, maar de heren boden waar voor hun geld. Volgens mij was het pure topsport waar ze ruim twee uur lang mee bezig waren. Natuurlijk was er op de website van De Gelderlander veel kritiek op de akoestiek, maar wat ik veel erger vond was dat Joe Walsh zich soms wel een beetje als Sjakie Polak gedroeg.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.