Keuk'ns koop'n!

Kijk, dat zo’n club als RKC failliet gaat, is vooral jammer voor de mensen in Waalwijk en omgeving. Voor het voetbal in het algemeen en de eredivisie in het bijzonder is het daarentegen geen echt verlies. Het wordt evenwel anders wanneer onze regionale voetbaltrotsen in het geding komen. Immers, als de club uit de competitie wordt gehaald vervallen alle uitslagen van de tot nu toe gespeelde RKC-wedstrijden. En dat zou betekenen dat FC Twente zomaar ineens drie punten minder heeft, waardoor de eerste plaats overgaat naar PSV, dat nog niet tegen RKC heeft gespeeld, terwijl Heracles weliswaar zesde blijft, maar het gat met de achtervolgers wel kleiner ziet worden.

Ik doe daarom een dringend beroep op alle voetbalfans in Enschede en Almelo om RKC te redden door hoofdsponsor Mandemakers Keukens te steunen. Daar houden ze van 29 oktober tot en met 8 november de Mandemakers Keukenmarathon met elke dag kans op een gratis keuken, extra scherpe prijzen (tot maar liefst 70% korting op showroommodellen!) en spectaculaire aanbiedingen in granieten werkbladen en apparatuur. U bent er elke werkdag welkom tot 22.00 uur en de dichtstbijzijnde vestigingen in Zutphen en Zwolle zijn zondag 8 november geopend. Heracles is die dag vrij en Twente speelt pas om 16.30 uur tegen Ajax, dus dat komt mooi uit. Namens het betaald voetbal in Twente: hartelijk bedankt!

Intussen is mijn andere favoriete club, FC Schalke 04, in financieel zwaar weer geraakt. Dat is in de top van het Europese voetbal kennelijk usance – zie Real Madrid, dat technisch allang failliet is, maar deze zomer nog wel voor honderden miljoenen inkocht – en in de Bundesliga al niet anders, toch is de situatie in Gelsenkirchen deze keer ernstiger dan ooit. Spelers zullen moeten worden verkocht, ontslagen zijn overmijdelijk en dochterondernemingen gaan in de verkoop, want de club kreeg maandag te horen dat de totale schuldenlast 137 miljoen euro bedraagt. En nu kan ik alle leden van de fanclub Blau Weiss Enschede wel oproepen om in actie te komen (“Küchen kaufen!”), maar op de officiële website van Schalke kan ik zo gauw geen lokale Mandemakers vinden. Trouwens ook geen woord over de crisis en dat baart me eigenlijk nog veel meer zorgen. Wieso Vogelstrausspolitik?


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.