Bedrog

In de moderne voetbalwereld zijn het vooral de bijzaken die de aandacht trekken. Robin van Persie laat zijn enkelblessure behandelen met vocht uit een placenta bij een vrouw in Servië en Jack van Gelder kraait in Studio Voetbal dat hij heeft begrepen dat het om vrouwelijke placenta’s gaat. Tuurlijk Jack, met mannelijke placenta’s zou het toch een stuk lastiger worden. En verder ging het in zijn programma vanzelfsprekend ook over de handsbal van Thierry Henry. Wat denkt u? Gaat het hier om een gevalletje fraude, ingegeven door de Chinese gokmaffia? Het zou zomaar kunnen, want uit de berichten blijkt dat deze branche zijn tentakels in alle lagen van het betaalde voetbal heeft vastgenageld. Ik hoor zojuist op de radio dat de directeur van een Italiaanse derdedivisieclub is gearresteerd. Guiseppe Portiglione van Potenza SC. Prachtige naam, mooie club. Vito Corleone. Capo di tutti capi. Nothing personal, strictly business. En voor je het weet word je wakker naast het afgehakte hoofd van je favoriete paard in je bed.

Bedrog is van alle tijden. Als Robin van Persie denkt dat hij beter wordt van een behandeling met vocht uit een (vrouwelijke) placenta bij een vrouw in Servië, dan moet hij dat vooral doen. En als de doktoren Tattoo Theo tien dagen rust voorschrijven vanwege een gebroken neus, dan is dat uitsluitend bedoeld om hem voorlopig even uit de wind te houden. Guiseppe Portiglione wordt ervan verdacht de wedstrijd in de Serie B tussen Ravenna en Lecce op 26 april 2008 gemanipuleerd te hebben. Lecce won met 3-1 en ik heb werkelijk geen idee wat daar nou zo vreemd of bijzonder aan is. Thierry Henry: held of martelaar? Zeg het maar. Bedrog is van alle tijden, maar de ware bedriegers zijn de walgelijke matennnaaiers als Ola Toivonen, die eerst hun tegenstander een rode kaart aansmeren en de straf vervolgens in twijfel trekken. Groot gelijk van Heracles dat het tegen het schandelijke voorstel van de KNVB (drie duels!) in beroep gaat. Vier duels voor Toivonen, dat zou pas een terechte sanctie zijn. Slecht gedrag mag niet beloond worden. Placenta-Potenza: 1-1.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.