Clublied

Helemaal eens met Jan Medendorp, vorige week vrijdag in zijn column op www.twentesport.com: de opvolger van Krijn Torringa is met recht De Stem van FC Twente. Alsjeblief oale wief! En toch mis ik iets bij de goals van de Tukkers. Een clublied, bijvoorbeeld. Neem nou Sparta, waar bij elk doelpunt op het Kasteel van Spangen de volgende tekst uit de speakers rolt (en uit volle borst wordt meegezongen):

“Rood wit is onze glorie, rood wit zit ons in het bloed,bij neerlaag of victorie, bij voor- of tegenspoed,rood wit gaat nooit verloren en jaren nog hierna,zullen wij laten horen SP-AR-TA!”“Dééz vlag ze is ons heilig, reeds tal van jaren lang,bij rood-wit zijn wij veilig, zijn wij voor niemand bang,wij zweren bij die kleuren, en zingen hoe 't ook ga,bij wat ook moog gebeuren, SP-AR-TA!”

Kijk, dat bedoel ik. FC Twente wordt nooit kampioen zonder behoorlijk clublied. De trommels hebben we al. En we zijn voor niemand bang. Waarom zou Sparta op dit gebied hoger scoren? TW-EN-TE! Tee Wee Ee En Tee Ee! Alsjeblief oale wief!


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.