Enkeltje

Ach gut, bij de PVV zijn ze weer eens boos. Wanneer zijn ze dat eigenlijk niet? Nu voelen ze zich weer gedemoniseerd omdat hun lettercombinatie niet gebruikt mag worden op de nieuwe kentekens. Persoonlijk zou ik me zelf niet willen terug zien in een auto met zo’n kenteken, maar als mensen dat nou leuk vinden dan moet dat kunnen, vind ik. We rijden toch ook rechts in Nederland? Sterker nog: rechts heeft hier zelfs voorrang, dus ruim baan voor Blonde Geert, zou ik zo zeggen. En misschien wel een leuk idee voor de afdeling marketing van de PVV: geinige bumperstickers met de tekst “Ik rem niet voor links”.

Serieus: waar ik me echt boos over kan maken, is de hemeltergende hersenloosheid waarmee sommige afzeikmedia een serieus en tragisch onderwerp als de zelfmoord van de Duitse doelman Robert Enke behandelen. RTL Boulevard, het roddelprogramma van plaspop Albert Verlinde, presteerde het om het item te bespreken onder het kopje “Enkeltje”. Snapt u hem? De arme man heette Enke en hij pleegde zelfmoord door zich voor een trein te werpen. Dat was dus een “Enkeltje”. Degene die dit bedacht heeft wens ik een enkeltje naar de WW. En ik kan niet garanderen dat ik rem als ik hem voor de auto krijg.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.