Bonders Top Tien (1)

Eind vorige week vroeg ik u naar uw favoriete sportfenomeen van 2010. Deze week de eerste vijf, volgende week de rest. En als ik dan heel onbescheiden met mezelf mag beginnen: op tien het winnende doelpunt van Bonder jr. (17) in de wedstrijd EHV-GCHC op 27 september.

Op negen: de glorieuze terugkeer van Ron Vlaar en Wout Brama. De eerste was twee jaar geblesseerd en speelt nu weer voor Feyenoord, de tweede zat onder Fred Rutten twee jaar vaak op de bank en maakte dit seizoen zijn debuut in Oranje. Twee zelfbewuste voetbalprofs met passie voor hun vak.

Ex aequo op acht, allebei even veel genoemd: de honderd meter in 9,58 secondes door Usain Bolt tijdens de WK in Berlijn en de Wimbledon-titel van Roger Federer, zijn vijftiende Grand Slam overwinning.

Op zeven: de persconferentie van onze hockeybondscoach na de Champions Trophy, waarop hij nogmaals stelde dat dit een team in opbouw is en dat het WK in februari/maart een voorbereidingstoernooi wordt voor de Olympische Spelen van 2012. “Dat zegt dus een coach van een land met op elke hoek van de straat een kunstgrasveld en alleen al in en rond Amsterdam meer hockeyers dan in de rest van de wereld. Dat wordt dus nooit meer wat. Bovendien, hoe wil je dat de media hockey serieus nemen als je zelf een WK al niet meer serieus neemt.”

Op zes, met gepaste trots: kijk even naar de lijst met topscorers in de Eredivisie. Op twee Ruiz (dertien), op drie N’Kufo en Stoch (allebei acht). Wat een voorhoede! En, ook veel getipt: het advies om maandag 3 mei alvast vrij te houden.

Volgende week de top vijf, en de bekendmaking van de meest originele inzending, goed voor een gratis exemplaar van mijn nieuwe boekje “Oorlog in de 16 (2)”.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.