Bonders Top Tien (2)

We waren gebleven bij de zesde plek en gaan nu dus door met de eerste vijf, maar eerst even een overzicht van de suggesties die het niet gered hebben: de bloedstollende finale om de Engelse snookertitel tussen John Higging en Ding Junhui, de scheve schaatsen van Gretha Smit en Marianne Timmer, de onstuitbare goudjacht van onze zwemdames, de constatering dat de voetbalmakelaars steeds meer weerzin wekken en de tweede landstitel in successie van de Tex Town Tigers.

Op vijf en vier het sportief-persoonlijk lief en leed van journalist Gijs Eijsink. “Drama: het faillissement van Longa’59 waar ik als een soort manager aan verbonden was. Met geen pen te beschrijven hoe vervelend dat is midden in een seizoen en dan denk ik vooral ik aan de speelsters die het aangaat. Elke middag stonden ze in de hal te trainen en ineens is het over. Feest: het kampioenschap en de promotie naar de derde klasse van WVV’34 uit Hengevelde. Mijn eerste club ging voor de eerste keer naar de derde klasse in het jaar van het vijfenzeventigjarig bestaan.”

Op drie, en die is van mij: het schandelijke optreden van Hugo Borst tegenover Bert van Marwijk in Studio Voetbal van 13 december. Het wordt tijd dat iemand die treiterende überpuber met dat ongewassen plakhaar en die dreinende zeikstem eens ongezouten de waarheid zegt. Dat het een treiterende überpuber is met ongewassen plakhaar en een dreinende zeikstem. Kappen met die klier!

Op twee, voor velen de Sportman van het Jaar: Robert Gesink, wielrenner van de RABO-ploeg. Werd derde in de Amstel Gold Race, vierde in de Dauphiné Libéré. Ging in de Tour de France van start als kanshebber voor de witte trui, maar brak in de vijfde etappe zijn pols en moest opgeven. Stond in de Vuelta tweede op een halve minuut achter koploper Alejandro Valverde, kwam in de zeventiende etappe opnieuw zwaar ten val en eindigde uiteindelijk als zesde. We gaan in 2010 nog veel van deze klasbak horen.

En op één, tatatatááá: de Sportploeg van het Jaar, oftewel de maitresses van Tiger Woods, dertien in totaal, een ongelooflijk record. Ingezonden door Bertus Eenkhoorn van Tukker Town Activiteiten te Enschede. Bertus, gefeliciteerd met je gratis boekje “Oorlog in de 16 (2)”. Alle overige inzenders, bedankt voor uw deelname en graag tot ziens in 2010. Dat het maar weer een mooi sportjaar mag worden.

Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.