Bonders Top Tien (XXL)

Van alle tips, adviezen en suggesties voor de Bonder Top Tien van de afgelopen twee weken heb ik er stiekem één bewaard voor deze laatste column van 2009. Het voorstel is afkomstig van een geboren voetballer, die als vader van drie hockeymeiden een scherp oog voor de schoonheid van het spel heeft ontwikkeld: “Ik ga voor de majestueuze stift van Klaas Jan Huntelaar namens AC Milan tegen Catania. Ongekend mooi. Intelligentie en techniek. Lijkt Bergkamp wel. Scoort altijd, overal en mooi!” Helemaal mee eens, hockeyvader, en ik zal je ook vertellen waarom ik deze goal als het lekkerste voor het laatste heb bewaard. De geruchten worden namelijk steeds sterker dat Huntelaar tijdens deze winterstop kiest voor FC Twente als tussenstation voor het WK in Zuid-Afrika. En als dat gebeurt dan kunnen we met z’n allen inderdaad op maandag 3 mei vrij nemen, zoals een tipgever met een knipoog naar de topscorerslijst van de Eredivisie al voorspelde.

Intussen blijft de vraag of en zo ja wat drie andere voormalige spitsen van FC Twente eventueel nog voor hun oude club zouden kunnen betekenen. Jan Vennegoor of Hesselink zag ik zondag vruchteloos invallen bij FC Hull tegen Manchester United, want er viel voor hem geen eer te behalen en geen pinch te hitten in een wedstrijd die pijn aan de ogen deed. Natuurlijk, Jantje is en blijft van ons olé olé, maar hij moet snel weg daar uit de troosteloze kelder van de Premier League. Marko Arnautovic schijnt wel oren te hebben naar een tijdelijke come back, en u weet hoe ik over hem denk, dus daar maak ik verder geen woorden aan vuil. En Collins John is er nu ook in geslaagd om zich zelfs bij het lelijke eendje van de KSV Roeselare (nummer zestien van België) definitief onmogelijk en voorgoed belachelijk te maken. Nee, de boodschap is duidelijk: Huntelaar, komt u maar!


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.