Erik ten Ach

Steve McLaren was te gast bij Studio Voetbal en de hele uitzending werd live ondertiteld. Op zich een lovenswaardig streven van de NOS, en het lukte ook helemaal niet onaardig, maar zo’n proces brengt natuurlijk altijd een zeker risico met zich mee. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en zo’n woordballetje kan gemakkelijk de verkeerde tekstkant oprollen. Dat gebeurde toen de kwestie met Erik ten Hag ter sprake van. Even ter herinnering: de assistent van Fred Rutten wilde met hem mee naar PSV en hield zich netjes aan de opzegtermijn van twee maanden. FC Twente vond PSV geen positieverbetering en eiste een afkoopsom, die door de arbitragecommissie van de KNVB werd afgewezen. En eerlijk gezegd kan ik me daar prima in vinden, want het is natuurlijk te flauw voor woorden van een professionele club die zo graag bij de grote jongens wil horen om een medewerker die gedurende vele jaren altijd loyaal is geweest, zo kinderachtig aan te pakken. De vertaler van de NOS was het kennelijk hiermee eens, want toen de naam ter sprake kwam verscheen onderin het beeld de tekst “Erik ten Ach”. Freudiaanser kan het niet.

In een reactie heeft FC Twente laten weten het vreemd te vinden dat een werknemer zo gemakkelijk onder zijn contract uit kan en de club overweegt nog om in beroep te gaan. Mijn advies: doe het niet. Zo’n proces vraagt alleen maar negatieve energie en dat zou toch wel het laatste moeten zijn waar Munsterman en de zijnen op zitten te wachten. Bovendien hebben ze intussen toch echt wel wat anders aan hun hoofd. Een populaire speler is op een slechte manier in het nieuws gekomen, de Europa League nadert zijn ontknoping met nog twee loodzware poulewedstrijden en in de competitie gaan NEC, NAC en Utrecht voor de eervolle uitdaging om de ongeslagen koploper van de eredivisie in dit kalenderjaar de eerste nederlaag toe te brengen. FC Twente moet zich op de bal concentreren en niet op de man proberen te spelen. Als je zo wilt winnen dan kun je slecht tegen verlies.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.