Koffiedik 2010

De Elfstedentocht gaat door. Niet in januari of februari, maar op woensdag 21 juli. De klimaatverandering gaat ineens harder dan algemeen verwacht en de rayonhoofden zijn van hun zomervakantie teruggeroepen naar Leeuwarden, waar het vijftien graden vriest en het ijs twintig centimeter dik is. Minister-president Geert Wilders wijst in dit verband op de groeiende gevaren van de opdringende islamisering (wat hij overigens ook gedaan had als de Elfstedentocht gewoon in september of oktober plaats gevonden zou hebben).

FC Twente vindt zichzelf voor de Champions League terug in een poule met AC Milan, Manchester United en Real Madrid. Voorzitter Joop Munsterman spreekt van een “fantastische loting” met als enige vraag wie de nummers twee, drie en vier worden. Trainer Steve McLaren is ook optimistisch, maar verheugt zich toch vooral op het weerzien met zijn vroegere chef Sir Alex Ferguson (“Ik zal wat FC Twente kauwgum voor hem meenemen om de nederlaag weg te slikken, ha ha”).

Louis van Gaal ontslaat het voltallige bestuur van Bayern München vanwege de kritiek op zijn prestaties en benoemt zichzelf tot voorzitter, vice-voorzitter en directeur. De Allianz Arena wordt nu ook officieel omgedoopt tot Arroganz Arena, zoals het in de volksmond al heette, met een speciale Ludwig Lounge in de Van Gaal Saal. Beckenbauer, Hoeness en Rummenigge beginnen voor zichzelf met een nieuwe club, de Blöde Löwen, in de derde Regional Oberliga Süd.

Op bestuurlijk gebied vinden er tal van veranderingen plaats. Henk Kesler gaat na de WK (in de halve finales uitgeschakeld op strafschoppen) weg bij de KNVB en wordt voorzitter van de nieuwe hockeyfusieclub in Enschede. Erica Terpstra stapt definitief uit de sport en begint een eigen afslankinstituut met een speciale Kilo Kanjer Kick-therapie. Henk Gemser trekt zijn consequenties uit de mislukte Olympische Winterspelen (Sven Kramer zakte door het ijs vanwege een storing bij Essent) en verhuurt zich voor een boterzacht prijsje aan een concurrent van Becel voor een nieuwe campagne. (“Dat kan nóg beter!”)

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.

Kijk ook op www.twentesport.com.