Haagse herrie

Terwijl we hier in Twente al aardig in de war raken, en maar hopen dat Ruiz in hemelsnaam fit en scherp blijft, zijn ze daar in Den Haag compleet de weg kwijt. En dan heb ik het niet over de op handen zijnde stoelendans in de Tweede Kamer, maar over de kluchtige situatie bij ADO Den Haag. Fans van Koot & Bie kunnen in juichen uitbarsten: de tijden van Jacobse & Van Es zijn helemaal terug, De Tegenpartij (geen gezeik, iedereen rijk) heeft het weer voor het zeggen in onze residentie. De supporters kennen hun klassiekers, want na de nederlaag tegen NAC werd de spelersbus opgewacht voor een werkoverleg met de achterban. Hebt u de beelden gezien? En, vooral: de geluiden gehoord? Kappuh met die tyfusteringklerezooi, daar kwam het kort gezegd op neer, en als jullie zo doorgaan dan maken we er volgend jaar een Gamma of een Praxis van, met neutronenkorrels in de aanbieding.

Haagse humor, ik heb daar wel wat mee. Die maffe gast van een Henk Bres mag dan zo rechts als een deur zijn, als hij het zegt klinkt het gewoon minder erg. En verder zal ik de Haagse FC voor altijd blijven vereenzelvigen met Aad de Mos in zijn ergste jaren, sinds ik hem met zijn gevolg van nabij op een Vlielands terras heb mogen aanschouwen, met veel klatergoud om de mannenpolsen en joekels van suikerspinnen in de kapsels van het begeleidende vrouwvolk. Mooi van lelijkheid en het bewijs dat plat ook een stijl is. Daarom moet het bestuur van ADO (alleen al de naam van de voorzitter: John van Ringelenstein!) niet serieus ingaan op het gezeur van de spelers die niet met hun trainer verder wilden. Wat is dat voor gezeik? Raymond Atteveld is net zo ordinair als Richard Knopper en Ricky van den Bergh en daarom de perfecte man voor deze club. Voetbal is voor het volk en dat moet vooral zo blijven. Sterker nog: ik hoop zelfs dat ze zondag winnen van Ajax, ook al is Martin Jol een über-Hagenees.


Copyright Peter Bonder.

Kijk ook op www.twentesport.com.