Amsterdammertje

Wat mij betreft gaat de prijs voor “Actie van het Jaar” naar de Enschedese slager die na de nederlaag tegen AZ de slavink in de aanbieding deed: vijf halen, vier betalen en een zwart brilletje erbij cadeau. Dat had van mij ook een rood-wit gestreept wandelstokje mogen wezen, maar de boodschap was duidelijk: iedereen zag dat het hands van Poulsen was, behalve die (blinde) Vink. En intussen proberen meer bedrijven en middenstanders mee te liften op de actualiteit, want als je wint heb je vrienden. Een plaatselijke bakker scoorde als een dolle met FC Twente-petitfours en had er in no time zeshonderd van verkocht. Daarna wilde hij nog eens tweeënhalfduizend kampioenstaarten met het logo van de club aan de man brengen, maar daar stak Jan van Halst persoonlijk een stokje voor. Enthousiasme oké, maar als er niets aan gedaan wordt dan is het einde zoek.

Ach, waar hebben we het over? Ik las ergens dat een slager een portie droge worsten naar Breda heeft gestuurd. Prima idee, hopelijk werken ze verlammend op de beenspieren. Of laxerend, ook goed. Voor mijn part schenkt de drogist al zijn peppillen aan de spelers van NEC. En geef er dan ook meteen een paar dozijn slaaptabletten voor 020 bij. Het zal allemaal niets helpen, laat staan uitmaken: FC Twente wordt zondag gewoon kampioen. De binnenstad van Enschede is er helemaal klaar voor, de koopzondag en de curiosamarkt hebben plaats gemaakt voor Wipneus & Pim. Naar verwachting vijfendertigduizend fans zullen op diverse plekken de wedstrijd live volgen, op net zulke grote schermen als in de Beugel Bunker, waar het podium voor de historische huldiging bij wijze van spreken al in de steigers staat. Ja, waarde lezers: deze jongen neemt maandag vrij, want dit feest laat hij zich niet ontnemen. En doe het bier maar in een amsterdammertje. Met een kleine a, ja. Heerlijk.

Copyright Peter Bonder.

Met dank aan 360SportsIntelligence.